PrzepisWegański sernik na zimno z mango

Wegański sernik na zimno z mango

Wegański sernik na zimno z mango
Pyszności
17.07.2020 12:00, aktualizacja: 19.03.2024 11:15

Wegański sernik na zimno z mango i malinami to genialna receptura, która skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Z własnego doświadczenia, w końcu jesteśmy największymi fanami tego przepisu 😉

Wszystkie warstwy sernika przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.

Składniki:

Spód

  1. 100 g płatki owsiane
  2. 80 g wiórki kokosowe
  3. 150 g suszone daktyle
  4. 2 łyżki olej kokosowy

Warstwa mango

  1. 250 g orzechy nerkowca namoczone
  2. 1 szt. mango
  3. 100 ml syrop klonowy
  4. 100 ml olej kokosowy

Warstwa malinowa

  1. 60 ml olej kokosowy
  2. 50 ml syrop klonowy
  3. 100 g orzechy nerkowca namoczone
  4. 300 g maliny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj: płatki owsiane, wiórki kokosowe, olej kokosowy i suszone daktyle. Przełóż mieszankę na dno formy do pieczenia i wstaw do lodówki.

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj warstwę z mango, miksując ze sobą: orzechy nerkowca, mango, olej kokosowy i syrop klonowy.

Obraz

3. Przełóż powstały miks do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

4. Po tym czasie przygotuj malinową warstwę, łącząc: orzechy nerkowca, maliny, olej kokosowy i syrop klonowy.

Obraz

5. Przenieś do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także