Wegański wrap z majonezem roślinnym to gotowa receptura na smaczny obiad lub kolację dla całej rodziny. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje 😍 To po prostu idealna kombinacja 👍
W naszym przepisie wykorzystaliśmy Majonez Kielecki Roślinny, który właśnie pojawił się na rynku. Warto dodać, że producent tego produktu – Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” obchodzi w tym roku 100-tną rocznicę powstania.
Zobacz także: Zapiekanka z kurczakiem i majonezem
Składniki:
Porcje- 1 szt. cukinia
- 1 szt. bakłażan
- 1 szt. czerwona papryka
- 1 szt. żółta papryka
- 1 szt. czerwona cebula
- 2 szt. marchewki
- 300 g cieciorka ugotowana
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka sól
- 310 g Majonez Kielecki Roślinny
- 4 szt. tortille pełnoziarniste
- 1 szt. sałata
Sposób przygotowania:
- Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.
- Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.
- Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa...
- ...kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.
- Smacznego!
Wegański wrap z majonezem roślinnym 😍W dzisiejszych wrapach ukryliśmy kolorowe warzywa oraz genialny majonez roślinny, który dodaje całości niesamowitego smaku 😘PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/305383
Posted by Pyszności on Saturday, September 5, 2020