×

Wegański wrap z majonezem roślinnym

Wegański wrap z majonezem roślinnym to gotowa receptura na smaczny obiad lub kolację dla całej rodziny. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje 😍  To po prostu idealna kombinacja 👍

W naszym przepisie wykorzystaliśmy Majonez Kielecki Roślinny, który właśnie pojawił się na rynku. Warto dodać, że  producent tego produktu – Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” obchodzi w tym roku 100-tną rocznicę powstania.

Zobacz także: Zapiekanka z kurczakiem i majonezem

Wegański wrap4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegański wrap
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.
    Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.
  2. Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.
    Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.
  4. Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa...
    Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa...
  5. ...kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.
    ...kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

13 pysznych przepisów, które udowadniają, że obiad może być smaczny również bez mięsa

Kuchnia wegańska i wegetariańska budzi trochę kontrowersji wśród zwolenników mięsa. Mamy dla Ciebie kilka przepisów, które odczarują mit, że obiad bez mięsa to nie obiad! #1 Wegetariańska lazania Sycąca, gorąca i pyszna lazania to przepis na obiad dla całej rodziny. #2 Tofu w stylu meksykańskim Warzywna potrawka w stylu meksykańskim z akcentem w postaci tofu […]

Wegański tuńczyk, który jest z arbuza. Przepis na owocowy zmiennik mięsa podbija Internet!

Jak się okazuje, arbuz jest nie tylko idealnym owocem na lato. Weganie wykorzystują go jako zamiennik mięsa i ryb w swoich potrawach. Sekret tkwi w przygotowaniu. Wędzony arbuz zamiast polędwicy Coraz więcej restauracji na całym świecie eksperymentuje z kuchnią roślinną. Konkurencja jest zatem spora, a liczba zainteresowanych takimi potrawami wciąż rośnie. Kreatywne rozwiązania są w […]

zamknij