Wegański wrap

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.
  2. Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.
  4. Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa…
  5. …kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.
  6. Smacznego!