Wege gratin

Jeśli kochasz warzywa i nie wyobrażasz sobie idealnego dania bez ich użycia, ten przepis powstał z myślą o Tobie. Same pyszności ❤️
Składniki:
Porcje- 2 szt. batat obrany
- 1 szt. pasternak obrany
- 2 szt. czerwone buraki obrany
- 2 szt. fioletowy ziemniak obrany
- 1 szkl. mleko kokosowe
- 1/3 szkl. parmezan
- 1 łyżka suszony tymianek
- 3 ząbki czosnek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Obierz i pokrój w cienkie plastry wszystkie warzywa.
- Następnie umieść je w formie do pieczenia jak na zdjęciu poniżej.
- Nie zapomnij również o przygotowaniu zdrowego i pysznego sosu. W tym celu połącz ze sobą: mleko kokosowe, parmezan, suszony tymianek, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Przelej sos do formy i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze