PrzepisFitWege gratin

Wege gratin

Wege gratin
Pyszności
16.02.2019 12:00, aktualizacja: 16.02.2019 18:00

Jeśli kochasz warzywa i nie wyobrażasz sobie idealnego dania bez ich użycia, ten przepis powstał z myślą o Tobie. Same pyszności ❤️

Składniki:

  1. 2 szt. batat obrany
  2. 1 szt. pasternak obrany
  3. 2 szt. czerwone buraki obrany
  4. 2 szt. fioletowy ziemniak obrany
  5. 1 szkl. mleko kokosowe
  6. 1/3 szkl. parmezan
  7. 1 łyżka suszony tymianek
  8. 3 ząbki czosnek
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Obierz i pokrój w cienkie plastry wszystkie warzywa.

Obraz

2. Następnie umieść je w formie do pieczenia jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

3. Nie zapomnij również o przygotowaniu zdrowego i pysznego sosu. W tym celu połącz ze sobą: mleko kokosowe, parmezan, suszony tymianek, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Przelej sos do formy i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także