Wegańska kanapka a’la pastrami

Wegańska kanapka a’la pastrami to gotowy przepis na smacznny posiłek dla całej rodziny. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste 👍



Do przygotowania naszych kanapek użyliśmy roślinnego burgera marki Dobra Kaloria. Produkt ten jest w 100% naturalny, bez dodatku konserwantów, barwników, glutaminianu oraz fosforanów.
Zobacz także: Wegetariańska lasagne
Składniki:
Porcje- 2 szt. tosty pełnoziarniste kromki
- 2 łyżki pasta warzywna
- 1/3 szt. sałata rzymska
- 2 łyżki marynowana czerwona kapusta
- 1/3 szt. pomidor
- 1 szt. ogórek konserwowy
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Podsmaż na patelni burgera roślinnego, po czym podziel go na mniejsze kawałki.
- Następnie potnij na mniejsze kawałki sałatę oraz pomidora.
- Na podpieczonych tostach pełnoziarnistych rozprowadź pastę warzywną.
- Jako kolejne składniki dodaj: sałatę, przygotowanego wcześniej burgera, czerwoną kapustę...
- ...i pomidora. Teraz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Na wierzchu ułóż kolejnego tosta. Nie zapomnij również o ogórku konserwowym na wykałaczce.
- Smacznego!
Komentarze