Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.
Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią
Składniki:
Porcje- 1/2 szkl. groch łuskany
- 1/2 szkl. soczewica zielona
- 400 g włoszczyzna
- 1/2 szkl. Mielone siemię lniane
- 1/2 szkl. pestki słonecznika
- 1 łyżka słodka papryka
- 2 łyżki majeranek suszony
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżka sól
Sposób przygotowania:
- Aby przygotować kiełbasę w stylu wege, połącz w dużej misce: groch łuskany, soczewicę, włoszczyznę, pestki słonecznika, słodką paprykę, suszony majeranek, czosnek, sól i pieprz.
- Zblenduj na jendolitą masę.
- Do mieszanki nie zapomnij dodać siemię lnianie w zmielonej formie.
- Powstały miks umieść na papierze do pieczenia i zwiń w rulon.
- Tak zabezpieczoną kiełbasę umieść w piekarniku na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze