Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni.
Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.
Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby
Składniki:
Porcje- 200 ml aquafaba
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1 łyżka sól
- 1 łyżka musztarda
- 1,5 szkl. olej rzepakowy
- 240 g ciecierzyca ugotowana
- 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:
- Przy pomocy blendera ręcznego połącz aquafabę, sok z cytryny, musztardę i sól.
- Po chwili zacznij dodawać olej rzepakowy.
- Powstałą mieszankę połącz z ugotowaną ciecierzycą.
- Zblenduj mieszankę i na koniec dodaj posiekany szczypiorek oraz pieprz. Po czym wstaw do lodówki.
- Gotową pastę możesz udekorować m.in. jajka ugotowane na twardo.
- Smacznego!
Komentarze