PrzepisWege tacos z batata

Wege tacos z batata

Wege tacos z batata
Pyszności
31.05.2021 12:00, aktualizacja: 27.10.2021 15:11

Wege tacos z batata to nasz największy hit. Kiedy go serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy roślinnego gyrosa a'la kurczak marki Dobra Kaloria.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. bataty
  2. 150 g roślinny gyros a'la kurczak DOBRA KALORIA
  3. 2 łyżki majonez roślinny
  4. 1 łyżeczka sól

Guacamole

  1. 2 szt. awokado
  2. 1 szt. czerwona cebula
  3. 1 szt. limonka
  4. 1/3 szkl. świeża kolendra posiekana
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz

Salsa pomidorowa

  1. 3 szt. pomidory
  2. 1 szt. cebula
  3. 1 szt. limonka
  4. 1/3 szkl. świeża kolendra
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od nakłucia batatów nożem. Następnie wstaw do mikrofalówki na 10-12 minut lub do piekarnika na ok. godzinę.

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj guacamole, łącząc ze sobą: awokado, czerwoną cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, pieprz oraz sól.

Obraz

3. Teraz czas na salsę. Aby ją przygotować, wymieszaj w misce: pomidory, cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, sól oraz oliwę z oliwek.

Obraz

4. Na koniec podsmaż na oliwie gyrosa w wydaniu roślinnym marki Dobra Kaloria.

Obraz

5. Natnij batata jak na zdjęciu poniżej. Następnie dopraw solą.

Obraz

6. Po czym dodaj wcześniej przygotowane składniki: guacamole, salsę pomidorową i gyrosa. Na koniec polej majonezem roślinnym.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także