Wege tacos z batata

Wege tacos z batata to nasz największy hit. Kiedy go serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!
Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy roślinnego gyrosa a’la kurczak marki Dobra Kaloria.
Zobacz także: Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 2 szt. bataty
- 150 g roślinny gyros a'la kurczak DOBRA KALORIA
- 2 łyżki majonez roślinny
- 1 łyżeczka sól
Guacamole
- 2 szt. awokado
- 1 szt. czerwona cebula
- 1 szt. limonka
- 1/3 szkl. świeża kolendra posiekana
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Salsa pomidorowa
- 3 szt. pomidory
- 1 szt. cebula
- 1 szt. limonka
- 1/3 szkl. świeża kolendra
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od nakłucia batatów nożem. Następnie wstaw do mikrofalówki na 10-12 minut lub do piekarnika na ok. godzinę.
- W międzyczasie przygotuj guacamole, łącząc ze sobą: awokado, czerwoną cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, pieprz oraz sól.
- Teraz czas na salsę. Aby ją przygotować, wymieszaj w misce: pomidory, cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, sól oraz oliwę z oliwek.
- Na koniec podsmaż na oliwie gyrosa w wydaniu roślinnym marki Dobra Kaloria.
- Natnij batata jak na zdjęciu poniżej. Następnie dopraw solą.
- Po czym dodaj wcześniej przygotowane składniki: guacamole, salsę pomidorową i gyrosa. Na koniec polej majonezem roślinnym.
- Smacznego!
Komentarze