Wege tacos z batata

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Podstawowe składniki
Guacamole
Salsa pomidorowa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od nakłucia batatów nożem. Następnie wstaw do mikrofalówki na 10-12 minut lub do piekarnika na ok. godzinę.
  2. W międzyczasie przygotuj guacamole, łącząc ze sobą: awokado, czerwoną cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, pieprz oraz sól.
  3. Teraz czas na salsę. Aby ją przygotować, wymieszaj w misce: pomidory, cebulę, sok z limonki, świeżą kolendrę, sól oraz oliwę z oliwek.
  4. Na koniec podsmaż na oliwie gyrosa w wydaniu roślinnym marki Dobra Kaloria.
  5. Natnij batata jak na zdjęciu poniżej. Następnie dopraw solą.
  6. Po czym dodaj wcześniej przygotowane składniki: guacamole, salsę pomidorową i gyrosa. Na koniec polej majonezem roślinnym.
  7. Smacznego!