Wegetariańska lasagne przekładana tortillą

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Sposób przygotowania
  1. W blenderze połącz ze sobą: pomidorki w kawałkach, chili, kmin rzymski, suszony czosnek i oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie zblednuj.
  2. Na patelni podsmaż następujące składniki: olej roślinny, cebulę, czerwoną paprykę i czosnek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: świeży szpinak, kukurydzę, czarną fasolę, sól i pieprz. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  4. W formie do pieczenia rozprowadź wcześniej przygotowany sos. Następnie ułóż tortille i ponownie dodaj kolejną porcję sosu. Na wierzchu ułóż część warzyw z patelni.
  5. Stwórz kilka warstw. Na wierzchu posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!