Wegetariańska lasagne

Z okazji Dnia bez Mięsa przygotowaliśmy dla Ciebie wegetariańską lasagne, która stała się hitem w naszej kuchni. Kiedy ją robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka ❤️

Do przygotowania pysznego dania użyliśmy roślinne mielone a’la wołowe marki Dobra Kaloria. Produkt ten jest w 100% naturalny,  bez dodatku konserwantów, barwników, glutaminianu oraz fosforanów.

 

Wegetariańska lasagne4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegetariańska lasagne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos beszamel
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia na oliwie cebuli, marchewek, selera naciowego oraz czosnku.
    Cały proces rozpocznij od połączenia na oliwie cebuli, marchewek, selera naciowego oraz czosnku.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: passatę pomidorową, świeżą bazylię i oregano.
    Jako kolejne składniki dodaj: passatę pomidorową, świeżą bazylię i oregano.
  3. Nie zapomnij również o mielonym a'la wołowe marki Dobra Kaloria, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij również o mielonym a'la wołowe marki Dobra Kaloria, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
  4. W formie do pieczenia ułóż pierwszą warstwę przygotowanego farszu. Następnie dodaj sos beszamelowy i parmezan. Na wierzchu umieść surowe plastry makaronu do lasagne.
    W formie do pieczenia ułóż pierwszą warstwę przygotowanego farszu. Następnie dodaj sos beszamelowy i parmezan. Na wierzchu umieść surowe plastry makaronu do lasagne.
  5. Powtórz wszystkie warstwy kilka razy. Na koniec posyp lasagne mozzarellą i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Powtórz wszystkie warstwy kilka razy. Na koniec posyp lasagne mozzarellą i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×