PrzepisWęgierskie leczo

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo
Pyszności
02.11.2020 17:00, aktualizacja: 03.11.2020 08:10

Dziś podzielimy się z Tobą tradycyjnym przepisem na węgierskie leczo. Bazą pysznego dania stała się kiełbasa pieczona z pierzem, która podkręciła na maksa smak całej potrawy.

Warto w tym miejscu podkreślić, że sprawdzoną i smaczną kiełbasę możesz kupić online w „Pieczone&Wędzone”. Wybierając wędliny tej marki, masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości z hodowli bez antybiotyków.

Składniki:

  1. 500 g kiełbasa pieczona z pieprzem PIECZONE & WĘDZONE
  2. 3 łyżki smalec
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 2 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 2 szt. żółta papryka
  8. 2 szt. biała papryka
  9. 4 szt. pomidory malinowe
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 2 łyżki wędzona papryka
  12. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.

Obraz

2. Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.

Obraz

3. W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.

Obraz

4. Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.

Obraz

5. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także