Węgierskie leczo

Dziś podzielimy się z Tobą tradycyjnym przepisem na węgierskie leczo. Bazą pysznego dania stała się kiełbasa pieczona z pierzem, która podkręciła na maksa smak całej potrawy.



Warto w tym miejscu podkreślić, że sprawdzoną i smaczną kiełbasę możesz kupić online w „Pieczone&Wędzone”. Wybierając wędliny tej marki, masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości z hodowli bez antybiotyków.
Zobacz także: Muffiny jajeczne zapiekane w boczku
Składniki:
Porcje- 500 g kiełbasa pieczona z pieprzem PIECZONE & WĘDZONE
- 3 łyżki smalec
- 2 szt. cebula
- 2 szt. czerwona papryka
- 2 szt. żółta papryka
- 2 szt. biała papryka
- 4 szt. pomidory malinowe
- 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki wędzona papryka
- 1 łyżeczka ostra papryka
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.
- Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.
- W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.
- Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.
- Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Smacznego!
Komentarze