Wirtualna Polska

Węgierskie leczo

węgierskie leczo

Dziś podzielimy się z Tobą tradycyjnym przepisem na węgierskie leczo. Bazą pysznego dania stała się kiełbasa pieczona z pierzem, która podkręciła na maksa smak całej potrawy.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Warto w tym miejscu podkreślić, że sprawdzoną i smaczną kiełbasę możesz kupić online w „Pieczone&Wędzone”. Wybierając wędliny tej marki, masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości z hodowli bez antybiotyków.

Zobacz także: Muffiny jajeczne zapiekane w boczku

 

Węgierskie leczo4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Węgierskie leczo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.
    Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.
    Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.
  3. W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.
    W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.
    Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.
  5. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×