in ,

Wielkanocna babka bananowa

W tym roku postanowiliśmy trochę odchudzić naszą babkę wielkanocną. I wyszło jak zwykle pysznie 😋

Wielkanocna babka bananowa
Wielkanocna babka bananowa
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Babka bananowa
Polewa

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz rozdrobione banany i jajka.
    W misce połącz rozdrobione banany i jajka.
  2. Następnie dodaj mleko migdałowe, olej kokosowy, rozdrobione daktyle i erytrytol. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj mleko migdałowe, olej kokosowy, rozdrobione daktyle i erytrytol. Dokładnie wymieszaj.
  3. W drugiej misce połącz mąkę orkiszową, mąkę pełnoziarnistą, kakao, proszek do pieczenia i cynamon.
    W drugiej misce połącz mąkę orkiszową, mąkę pełnoziarnistą, kakao, proszek do pieczenia i cynamon.
  4. Połącz ze sobą mokre i suche produkty.
    Połącz ze sobą mokre i suche produkty.
  5. Przelej do formy i wstaw do piekarnika na 50-60 minut (temp. 170 stopni).
    Przelej do formy i wstaw do piekarnika na 50-60 minut (temp. 170 stopni).
  6. W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc na palniku gorzką czekoladę, mleczko kokosowe i erytrytol.
    W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc na palniku gorzką czekoladę, mleczko kokosowe i erytrytol.
  7. Ozdób babkę przy pomocy polewy i orzechów. Smacznego!
    Ozdób babkę przy pomocy polewy i orzechów. Smacznego!