Wirtualna Polska

Wielkanocna babka bananowa

Wielkanocna babka bananowa

W tym roku postanowiliśmy trochę odchudzić naszą babkę wielkanocną. I wyszło jak zwykle pysznie ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wielkanocna babka bananowa12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocna babka bananowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babka bananowa
Polewa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz rozdrobione banany i jajka.
    W misce połącz rozdrobione banany i jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj mleko migdałowe, olej kokosowy, rozdrobione daktyle i erytrytol. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj mleko migdałowe, olej kokosowy, rozdrobione daktyle i erytrytol. Dokładnie wymieszaj.
  3. W drugiej misce połącz mąkę orkiszową, mąkę pełnoziarnistą, kakao, proszek do pieczenia i cynamon.
    W drugiej misce połącz mąkę orkiszową, mąkę pełnoziarnistą, kakao, proszek do pieczenia i cynamon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Połącz ze sobą mokre i suche produkty.
    Połącz ze sobą mokre i suche produkty.
  5. Przelej do formy i wstaw do piekarnika na 50-60 minut (temp. 170 stopni).
    Przelej do formy i wstaw do piekarnika na 50-60 minut (temp. 170 stopni).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc na palniku gorzką czekoladę, mleczko kokosowe i erytrytol.
    W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc na palniku gorzką czekoladę, mleczko kokosowe i erytrytol.
  7. Ozdób babkę przy pomocy polewy i orzechów. Smacznego!
    Ozdób babkę przy pomocy polewy i orzechów. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×