Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie

Ten przepis na wielkanocną białą kiełbasę jest tak prosty i tak wspaniały w smaku, że jak raz spróbujesz, już zawsze będziesz ją jeść przygotowaną właśnie w ten sposób!

Zobacz także: Wielkanocna purpurowa zupa

Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę na mniejsze kawałki.
    Pokrój cebulę na mniejsze kawałki.
  2. Każdą kiełbaskę obsmaż na patelni.
    Każdą kiełbaskę obsmaż na patelni.
  3. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj widelcem.
    Następnie ułóż je w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj widelcem.
  4. Czas przygotować cebulę na patelni. W tym celu duś ją z dodatkiem soli. Kiedy cebula będzie miękka i złocista, zwiększ płomień pod patelnią i zalej całe danie piwem. Zostaw na ogniu ok. 3-5 minut, co chwilę mieszając.
    Czas przygotować cebulę na patelni. W tym celu duś ją z dodatkiem soli. Kiedy cebula będzie miękka i złocista, zwiększ płomień pod patelnią i zalej całe danie piwem. Zostaw na ogniu ok. 3-5 minut, co chwilę mieszając.
  5. Tak przygotowaną mieszanką umieść na kiełbaskach i wstaw całość do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowaną mieszanką umieść na kiełbaskach i wstaw całość do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).
  6. Podawaj z chrzanem i musztardą.
    Podawaj z chrzanem i musztardą.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×