PrzepisWielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie

Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie

Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie
Pyszności
25.03.2021 14:49, aktualizacja: 29.03.2021 11:36

Ten przepis na wielkanocną białą kiełbasę jest tak prosty i tak wspaniały w smaku, że jak raz spróbujesz, już zawsze będziesz ją jeść przygotowaną właśnie w ten sposób!

Składniki:

  1. 1,5 kg biała kiełbasa
  2. 4 szt. cebula duża
  3. 1 szkl. jasne piwo
  4. olej do smażenia
  5. sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Pokrój cebulę na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Każdą kiełbaskę obsmaż na patelni.

Obraz

3. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj widelcem.

Obraz

4. Czas przygotować cebulę na patelni. W tym celu duś ją z dodatkiem soli. Kiedy cebula będzie miękka i złocista, zwiększ płomień pod patelnią i zalej całe danie piwem. Zostaw na ogniu ok. 3-5 minut, co chwilę mieszając.

Obraz

5. Tak przygotowaną mieszanką umieść na kiełbaskach i wstaw całość do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Podawaj z chrzanem i musztardą.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także