Wielkanocna pieczeń z jajkiem

Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego dziś przychodzimy z przepisem świątecznym, który możecie wykorzystać w swoim domu. Po prostu palce lizać!

Wielkanocna pieczeń z jajkiem5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocna pieczeń z jajkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą por i czosnek.
    Na patelni podsmaż ze sobą por i czosnek.
  2. Do miski ze zmielonym indykiem dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę oraz natkę pietruszki.
    Do miski ze zmielonym indykiem dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę oraz natkę pietruszki.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: chrzan, bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: chrzan, bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  4. Umieść część powstałej mieszanki w formie do pieczenia. Następnie na środku ułóż 4 jajka - ugotowane na twardo.
    Umieść część powstałej mieszanki w formie do pieczenia. Następnie na środku ułóż 4 jajka - ugotowane na twardo.
  5. Przykry jajka drugą częścią mięsnej mieszanki. Rozsmaruj na wierzchu musztardę i rozsyp tymianek. Piecz pieczeń przez 40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Przykry jajka drugą częścią mięsnej mieszanki. Rozsmaruj na wierzchu musztardę i rozsyp tymianek. Piecz pieczeń przez 40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×