Wielkanocna purpurowa zupa

Pyszna zupa w fioletowej odsłonie z chrzanowym dipem zrobi furorę podczas tegorocznych świąt Wielkanocnych. Nie możesz tego przegapić ?

Wielkanocna purpurowa zupa6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocna purpurowa zupa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Chrzanowy dip

Sposób przygotowania:

  1. W garnku połącz masło, cebulę, cały kminek, seler i jabłko.
    W garnku połącz masło, cebulę, cały kminek, seler i jabłko.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.
    Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.
    W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.
  4. Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.
    Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×