in ,

Wielkanocna purpurowa zupa

Pyszna zupa w fioletowej odsłonie z chrzanowym dipem zrobi furorę podczas tegorocznych świąt Wielkanocnych. Nie możesz tego przegapić 👍

Wielkanocna purpurowa zupa
Wielkanocna purpurowa zupa
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Chrzanowy dip

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz cebulę, cały kminek, seler i jabłko.
    W misce połącz cebulę, cały kminek, seler i jabłko.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.
    Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.
    W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.
  4. Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.
    Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.