Wirtualna Polska

Wielkanocne babeczki „gniazdka”

wielkanocne babeczki gniazdka

Wielkanocne babeczki „gniazdka” to nasza wyjątkowa propozycja dla maluchów z okazji zbliżającej się Wielkanocy. Ich przygotowanie jest bajecznie proste, a ukryta w środku niespodzianka i kolorowe dodatki, na pewno skradną serce każdego malca!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kajmakowy mazurek

Wielkanocne babeczki "gniazdka"12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocne babeczki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Krem maślany
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, kakao, sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i soli.
    Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, kakao, sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i soli.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W osobnej misce połącz jajka, biały i brązowy cukier. Następnie dodaj powoli olej i ekstrakt waniliowy.
    W osobnej misce połącz jajka, biały i brązowy cukier. Następnie dodaj powoli olej i ekstrakt waniliowy.
  3. Na koniec dodaj mieszankę suchych składników i maślankę. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
    Na koniec dodaj mieszankę suchych składników i maślankę. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałą mieszankę przelej do foremek na muffinki. Do każdej przegródki dodaj jajko czekoladowe. Babeczki piecz przez 20 minut, w temp. 180 stopni Celsjusza.
    Powstałą mieszankę przelej do foremek na muffinki. Do każdej przegródki dodaj jajko czekoladowe. Babeczki piecz przez 20 minut, w temp. 180 stopni Celsjusza.
  5. W międzyczasie przygotuj krem maślany. W tym celu zmiksuj: miękkie masło, ekstrakt waniliowy, kakao, oraz cukier puder.
    W międzyczasie przygotuj krem maślany. W tym celu zmiksuj: miękkie masło, ekstrakt waniliowy, kakao, oraz cukier puder.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Powstały krem przenieś do rękawa cukierniczego i rozprowadź na ostudzonej babeczce, tworząc dwa okręgi. Posyp posypką czekoladową.
    Powstały krem przenieś do rękawa cukierniczego i rozprowadź na ostudzonej babeczce, tworząc dwa okręgi. Posyp posypką czekoladową.
  7. Teraz dodaj cukrowe jajka. I gotowe!
    Teraz dodaj cukrowe jajka. I gotowe!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×