Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!

Gdy przełamiemy słodycz, okazuje się, że w środku nie ma nic!

1

2

3

Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i wysmaruj tłuszczem wnętrze formy do babeczek.
  2. Przygotuj małą miskę z roztopionym masłem (do zanurzania w niej babeczek) i inną małą miseczkę z wymieszanym cukrem i cynamonem (do obtaczania babeczek).
  3. Podziel ciasto na trójkąty i umieść na każdym z nich pianki (zdjęcie 1).
  4. Owiń każdą piankę ciastem (zdjęcie 2).
  5. Zroluj ciastko w dłoni, tworząc kulkę (zdjęcie 3).
  6. Zanurz w roztopionym maśle (zdjęcie 4).
  7. Umieść później w misce z cynamonem i cukrem. Musisz obtoczyć kulkę (zdjęcie 5).
  8. Włóż każdą kulkę do formy na babeczki (zdjęcie 6).
  9. Piecz przez około 15 minut.
  10. Wyciągnij ciastka i połóż je na blacie. Niech ostygną! Gdy będą gotowe do jedzenia, spróbuj je. I co? Środek jest pusty!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×