Kategorie Słodkości

Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!

Wielkanoc tuż za rogiem, więc znalazłam ten genialny przepis na Wielkanocne ciastko, którym chcę się z Wami podzielić. Jest dość wyjątkowy, ponieważ do środka wkładamy piankę cukrową, a w trakcie pieczenia ona znika!

Gdy przełamiemy słodycz, okazuje się, że w środku nie ma nic!

123
Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i wysmaruj tłuszczem wnętrze formy do babeczek.
  2. Przygotuj małą miskę z roztopionym masłem (do zanurzania w niej babeczek) i inną małą miseczkę z wymieszanym cukrem i cynamonem (do obtaczania babeczek).
  3. Podziel ciasto na trójkąty i umieść na każdym z nich pianki (zdjęcie 1).
  4. Owiń każdą piankę ciastem (zdjęcie 2).
  5. Zroluj ciastko w dłoni, tworząc kulkę (zdjęcie 3).
  6. Zanurz w roztopionym maśle (zdjęcie 4).
  7. Umieść później w misce z cynamonem i cukrem. Musisz obtoczyć kulkę (zdjęcie 5).
  8. Włóż każdą kulkę do formy na babeczki (zdjęcie 6).
  9. Piecz przez około 15 minut.
  10. Wyciągnij ciastka i połóż je na blacie. Niech ostygną! Gdy będą gotowe do jedzenia, spróbuj je. I co? Środek jest pusty!
Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
32534