PrzepisDeseryPrzepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!

Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!

Przepis na te ciastka wygląda całkiem zwyczajnie, do czasu aż ich nie upieczesz. Jestem zachwycona!
Frania
31.03.2015 15:23, aktualizacja: 02.06.2017 09:57

Wielkanoc tuż za rogiem, więc znalazłam ten genialny przepis na Wielkanocne ciastko, którym chcę się z Wami podzielić. Jest dość wyjątkowy, ponieważ do środka wkładamy piankę cukrową, a w trakcie pieczenia ona znika!

Gdy przełamiemy słodycz, okazuje się, że w środku nie ma nic!

Obraz
Obraz
Obraz

Składniki:

  1. 1 opak. Ciasto: ochłodzone, półksiężyce
  2. 1 paczka pianki cukrowe
  3. 1/2 szklanki masło roztopione
  4. 3/4 szklanki cukier
  5. 2 łyżki cynamon
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i wysmaruj tłuszczem wnętrze formy do babeczek.
2. Przygotuj małą miskę z roztopionym masłem (do zanurzania w niej babeczek) i inną małą miseczkę z wymieszanym cukrem i cynamonem (do obtaczania babeczek).
3. Podziel ciasto na trójkąty i umieść na każdym z nich pianki (zdjęcie 1).
4. Owiń każdą piankę ciastem (zdjęcie 2).
5. Zroluj ciastko w dłoni, tworząc kulkę (zdjęcie 3).
6. Zanurz w roztopionym maśle (zdjęcie 4).
7. Umieść później w misce z cynamonem i cukrem. Musisz obtoczyć kulkę (zdjęcie 5).
8. Włóż każdą kulkę do formy na babeczki (zdjęcie 6).
9. Piecz przez około 15 minut.
10. Wyciągnij ciastka i połóż je na blacie. Niech ostygną! Gdy będą gotowe do jedzenia, spróbuj je. I co? Środek jest pusty!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także