PrzepisWielkanocne ciasto Króliczek 🐰

Wielkanocne ciasto Króliczek 🐰

Wielkanocne ciasto Króliczek 🐰
Pyszności
02.04.2021 12:00, aktualizacja: 06.04.2021 10:50

Tej Wielkanocny na naszych stołach będzie królował prawdziwy hit. Ciasto Króliczek, bo o nim mowa, zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Co więcej, jest mega proste w przygotowaniu 😍

Składniki:

  1. 3 szt. biszkopt
  2. 380 ml śmietanka kremówka 36%
  3. 3 tabliczki biała czekolada
  4. 360 g mascarpone schłodzone
  5. 3/4 szkl. wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Podziel 3 biszkopty na pół.

Obraz

2. W garnku na palniku połącz ze sobą: śmietankę i białą czekoladę.

Obraz

3. Następnie połącz powstałą mieszankę z serkiem mascarpone. I krem do naszego ciasta jest już gotowy!

Obraz

4. Przełóż 3 biszkopty kremem. Po czym rozprowadź trochę kremu na papierze do pieczenia i ustaw na nim wieżę z biszkoptów (płaską częścią do dołu). Odetnij z góry nierówności.

Obraz

5. Następnie pokryj powstały grzbiet króliczka przygotowanym kremem. Z drugiej części biszkoptów zrób główkę i ją również pokryj białym kremem.

Obraz

6. Z białego i różowego bloku do rysowania wytnij uszy.

Obraz

7. Króliczka posyp wiórkami kokosowymi.

Obraz

8. Umieść uszy na króliczku i dodaj wielkanocne ozdoby. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także