Wielkanocne pankejki w formie zajączka

Wielkanocne pankejki w formie zajączka to idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Maluchy będą zachwycone! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️



Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu
Składniki:
PorcjeSkładniki na naleśniki
Dodatki
- bita śmietana do dekoracji
- dropsy czekoladowe do dekoracji
- 1 szt. banan do dekoracji


Sposób przygotowania:
- Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.
- Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).
- Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.
- Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.
- Smacznego!
Komentarze