Wielkanocne pankejki w formie zajączka

Wielkanocne pankejki w formie zajączka to idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Maluchy będą zachwycone! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️

Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Wielkanocne pankejki - zajączek4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wielkanocne pankejki - zajączek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Składniki na naleśniki
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.
    Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.
  2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).
    Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).
  3. Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.
    Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.
  4. Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.
    Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×