PrzepisŚniadanieWielkanocne pankejki w formie zajączka

Wielkanocne pankejki w formie zajączka

Wielkanocne pankejki w formie zajączka
Pyszności
01.03.2021 17:00, aktualizacja: 26.09.2023 12:59

Wielkanocne pankejki w formie zajączka to idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Maluchy będą zachwycone! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️

Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Składniki na naleśniki

  1. 320 ml mleko
  2. 270 g mąka
  3. 1 łyżeczka proszek dopieczenia
  4. 3 szt. jajka
  5. 60 g masło roztopione
  6. 60 g cukier

Dodatki

  1. bita śmietana do dekoracji
  2. dropsy czekoladowe do dekoracji
  3. 1 szt. banan do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.

Obraz

2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).

Obraz

3. Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.

Obraz

4. Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także