Wieloowocowy torcik w galaretce

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Biszkopt
Pianka truskawkowa
Krem truskawkowy
Biała czekolada
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Upiecz biszkopt, po czym podziel go na 3 części.
  2. W blenderze połącz ze sobą truskawki, cukier oraz żelatynę (wcześniej wymieszaj ją z 1/4 zimnej wody).
  3. Podgrzej mieszankę z blendera na palniku. Po czym odlej 1/2 szkl.
  4. Pozostałą część mieszanki przelej do formy, po czym wstaw do lodówki.
  5. W międzyczasie przygotuj masę do tortu. W tym celu zmiksuj śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem. Nie zapomnij dodać zmiksowanych truskawek.
  6. Umieść biszkopt wewnątrz rantu (dookoła rozprowadź papier do pieczenia). Następnie rozprowadź pędzelkiem miks z wody, cukru i soku z cytryny. Po czym dodaj pierwszą warstwę masy.
  7. Następnie dodaj gotową piankę, biszkopt…
  8. …truskawkowy krem i ostatnią część biszkoptu. Tak złożony tort wstaw do lodówki.
  9. W międzyczasie zmiksuj miękkie masło i roztopioną białą czekoladę. Powstały miks rozprowadź na torcie (wierzch i dookoła). Tę czynność powtórz 3 razy, za każdym razem chłodź tort w lodówce.
  10. Kiedy tort będzie już pokryty mieszanką z białej czekolady, udekoruj cały wypiek kolorowymi owocami. Ponownie wstaw do lodówki do schłodzenia.
  11. Umieść rant dookoła tortu, tak aby powstała przerwa. Zabezpiecz ciasto przy pomocy folii spożywczej, po czym wypełnij rant do połowy galaretką. Wstaw do lodówki do stężenia produktu.
  12. Następnie usuń rant, zmniejsz jego objętość i umieść na stężonej galaretce. Zrób drugi stopień przy pomocy galaretki. Wstaw ciasto po raz ostatni do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego!