in

Wieprzowina z jabłkami

Co powiecie na obiad z łopatką wieprzową w roli głównej? My jak najbardziej jesteśmy na tak 😉

Wieprzowina z jabłkami
Wieprzowina z jabłkami
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż łopatkę wieprzową. Po czym odłóż na bok.
    Na patelni podsmaż łopatkę wieprzową. Po czym odłóż na bok.
  2. Na tej samej patelni połącz cebulę, podsmażoną łopatkę oraz bulion drobiowy.
    Na tej samej patelni połącz cebulę, podsmażoną łopatkę oraz bulion drobiowy.
  3. Następnie dodaj jabłka i świeży tymianek. Duś przez godzinę, po czym dodaj cydr.
    Następnie dodaj jabłka i świeży tymianek. Duś przez godzinę, po czym dodaj cydr.
  4. Wytnij z ciasta okrąg oraz dwa pasy.
    Wytnij z ciasta okrąg oraz dwa pasy.
  5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Po czym przykryj ciastem francuskim. Na wierzchu rozsmaruj roztrzepane jajko. Piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Po czym przykryj ciastem francuskim. Na wierzchu rozsmaruj roztrzepane jajko. Piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!