Kategorie Dania

Wieprzowina z jabłkami

Co powiecie na obiad z łopatką wieprzową w roli głównej? My jak najbardziej jesteśmy na tak ?

Wieprzowina z jabłkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wieprzowina z jabłkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż łopatkę wieprzową. Po czym odłóż na bok.
    Na patelni podsmaż łopatkę wieprzową. Po czym odłóż na bok.
  2. Na tej samej patelni połącz cebulę, podsmażoną łopatkę oraz bulion drobiowy.
    Na tej samej patelni połącz cebulę, podsmażoną łopatkę oraz bulion drobiowy.
  3. Następnie dodaj jabłka i świeży tymianek. Duś przez godzinę, po czym dodaj cydr.
    Następnie dodaj jabłka i świeży tymianek. Duś przez godzinę, po czym dodaj cydr.
  4. Wytnij z ciasta okrąg oraz dwa pasy.
    Wytnij z ciasta okrąg oraz dwa pasy.
  5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Po czym przykryj ciastem francuskim. Na wierzchu rozsmaruj roztrzepane jajko. Piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Po czym przykryj ciastem francuskim. Na wierzchu rozsmaruj roztrzepane jajko. Piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Wieprzowina z jabłkami

Tym razem połączyliśmy wieprzowinę z jabłkami i cydrem, po czym ukryliśmy je pod ciastem francuskim 😍👌PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/238626

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 7 grudnia 2018
238626