×

Wigilijna ryba z suszonymi grzybami

Ryba z suszonymi grzybami to idealna propozycja na wigilijną wieczerzę. Co więcej, przygotujesz ją w szybki i prosty sposób. A jej  wyjątkowy smak pozostanie z Tobą na długi czas.

Zobacz także: Ryba po grecku

Wigilijna ryba z suszonymi grzybami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wigilijna ryba z suszonymi grzybami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel białą rybę na 2 cm płaty.
    Podziel białą rybę na 2 cm płaty.
  2. Następnie obtocz każdy kawałek ryby w mące.
    Następnie obtocz każdy kawałek ryby w mące.
  3. I podsmaż na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem.
    I podsmaż na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem.
  4. Następnie przełóż kawałki ryby do formy do pieczenia. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz: masło, cebulę, suszone grzyby i 200 ml śmietanki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Następnie przełóż kawałki ryby do formy do pieczenia. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz: masło, cebulę, suszone grzyby i 200 ml śmietanki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Powstały sos przenieś na kawałki ryb. Do formy dolej jeszcze 50 ml śmietanki. Ryby zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstały sos przenieś na kawałki ryb. Do formy dolej jeszcze 50 ml śmietanki. Ryby zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. I ryba jest już gotowa do podania.
    I ryba jest już gotowa do podania.
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

Sprawdzony przepis na chrupiącą rybę. Smakuje jak z dobrej, nadmorskiej restauracji!

Ryba i frytki to zestaw, który najchętniej wybieramy podczas urlopu nad morzem. Do wakacji jednak jeszcze trochę, więc możesz odtworzyć ten smak w swoim domu! Składniki: 1 kg białej ryby (dorsz, flądra, pstrąg) 250 ml mleka 180 g mąki 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli i pieprzu sok z cytryny Przygotowanie: Rybę dokładnie […]

zamknij