Wigilijna ryba z suszonymi grzybami

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel białą rybę na 2 cm płaty.
  2. Następnie obtocz każdy kawałek ryby w mące.
  3. I podsmaż na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem.
  4. Następnie przełóż kawałki ryby do formy do pieczenia. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz: masło, cebulę, suszone grzyby i 200 ml śmietanki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Powstały sos przenieś na kawałki ryb. Do formy dolej jeszcze 50 ml śmietanki. Ryby zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. I ryba jest już gotowa do podania.
Wigilijna ryba z suszonymi grzybami
Wigilijna ryba z suszonymi grzybami

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć pysznej ryby, którą tym razem przygotowaliśmy z suszonymi grzybami 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/308469

Posted by Pyszności on Tuesday, December 22, 2020