Wilgotny chlebek bananowo-czekoladowy

Takie śniadania to moglibyśmy jeść codziennie, a Wy? ?❤? Po prostu jest to kombinacja perfekcyjna ?
Składniki:
Porcje- 130 g mąka pszenna
- 60 g kakao
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- 120 g masło miękkie
- 150 g cukier brązowy
- 2 szt. jajka
- 3 szt. banany w postaci puree
- 120 g czekolada lekko gorzka
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą produkty sypkie, a więc: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i kakao. Dokładnie wymieszaj.
- W mikserze połącz ze sobą masło i brązowy cukier. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka, puree bananowe oraz wcześniej przygotowany miks.
- Jako ostatni element dodaj posiekaną czekoladę. Przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale nie wyciągaj chlebka jeszcze przez 10 minut.
- I to wszystko!
Komentarze