PrzepisPrzekąskiWilgotny chlebek bananowo-czekoladowy

Wilgotny chlebek bananowo-czekoladowy

Wilgotny chlebek bananowo-czekoladowy
Pyszności
06.08.2018 17:00, aktualizacja: 15.03.2024 12:08

Takie śniadania to moglibyśmy jeść codziennie, a Wy? ?❤? Po prostu jest to kombinacja perfekcyjna ?

Składniki:

  1. 130 g mąka pszenna
  2. 60 g kakao
  3. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  4. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  5. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 1 szczypta sól
  7. 120 g masło miękkie
  8. 150 g cukier brązowy
  9. 2 szt. jajka
  10. 3 szt. banany w postaci puree
  11. 120 g czekolada lekko gorzka
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą produkty sypkie, a więc: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i kakao. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W mikserze połącz ze sobą masło i brązowy cukier. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka, puree bananowe oraz wcześniej przygotowany miks.

Obraz

3. Jako ostatni element dodaj posiekaną czekoladę. Przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale nie wyciągaj chlebka jeszcze przez 10 minut.

Obraz

4. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także