Wiosenna zupa ze szpinaku

wiosenna zupa ze szpinaku

Wiosenna zupa ze szpinaku to idealny pomysł na smaczny, lekki i genialny obiad dla całej rodziny. To jednocześnie ciekawa alternatywa dla wielkanocnego żurku. Zaskocz swoich bliskich i w tym roku przygotuj dla nich oryginalny posiłek świąteczny.

Pyszną zupę w wiosennym wydaniu przygotowaliśmy w garnku marki Peter Cook z linii Marble. Sprzęty tej marki do kupienia wyłącznie w PEPCO.

Zobacz także: Naleśniki ze szpinakiem i jajkiem

Wiosenna zupa ze szpinaku6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wiosenna zupa ze szpinaku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia porów na mniejsze kawałki.
    Cały proces rozpocznij od podzielenia porów na mniejsze kawałki.
  2. Następnie podsmaż warzywa w garnku razem z oliwą z oliwek.
    Następnie podsmaż warzywa w garnku razem z oliwą z oliwek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: czosnek, zielony groszek oraz bulion. Dokładnie wymieszaj i gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.
    Jako kolejne składniki dodaj: czosnek, zielony groszek oraz bulion. Dokładnie wymieszaj i gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.
  4. Po tym czasie dodaj świeży szpinak i liście mięty. Nie zapomnij również o cukrze i pieprzu. Na koniec zblenduj całość.
    Po tym czasie dodaj świeży szpinak i liście mięty. Nie zapomnij również o cukrze i pieprzu. Na koniec zblenduj całość.
  5. Rozlej zupę do talerzy. Każdą porcję udekoruj przy pomocy oliwy z oliwek i świeżej mięty. Smacznego!
    Rozlej zupę do talerzy. Każdą porcję udekoruj przy pomocy oliwy z oliwek i świeżej mięty. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×