Wirtualna Polska

Wiosenne babeczki na słono

wiosenne babeczki

Wiosenne babeczki na słono to genialny pomysł na pyszną przekąskę. Nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie się prezentują. Co więcej, idealnie sprawdzą się jako część wielkanocnego menu.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze babeczki przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Wiosenne babeczki na słono6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wiosenne babeczki na słono
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Zielony krem
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
    W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
    Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
  3. Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
    Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
    W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!
    Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×