wiosenne babeczki
Kategorie Blender próżniowyPhilipsPrzekąskiPrzepisy

Wiosenne babeczki na słono

Wiosenne babeczki na słono to genialny pomysł na pyszną przekąskę. Nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie się prezentują. Co więcej, idealnie sprawdzą się jako część wielkanocnego menu.

Nasze babeczki przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Wiosenne babeczki na słono6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wiosenne babeczki na słono
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Zielony krem

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
    W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
  2. Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
    Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
  3. Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
    Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
  4. Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
    W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
  6. Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!
    Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!
Wiosenne babeczki na słono

Z niecierpliwością czekamy na Wiosnę, dlatego dziś w naszej kuchni pojawiły się zielone babeczki 😍 Idealnie sprawdzą się również jako element wielkonacnego menu 🐣🐰SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/344085

Posted by Pyszności on Tuesday, February 23, 2021
344085