×

Wiosenne babeczki na słono

Wiosenne babeczki na słono to genialny pomysł na pyszną przekąskę. Nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie się prezentują. Co więcej, idealnie sprawdzą się jako część wielkanocnego menu.

Nasze babeczki przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Wiosenne babeczki na słono6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wiosenne babeczki na słono
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Zielony krem

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
    W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka, sok z cytryny, świeży szpinak oraz koperek.
  2. Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
    Powstałą mieszankę przełóż do miski. Następnie dodaj do niej: zielony groszek, parmezan, cebulę, czosnek i sól.
  3. Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
    Jako kolejne składniki wrzuć: mąkę, majonez i proszek do pieczenia.
  4. Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy na muffinki, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
    W międzyczasie przygotuj zielony krem. Tym razem użyj blendera ręcznego i zmiksuj na gładką masę: majonez, sok z cytryny, olej i szpinak. Następnie dodaj: zielony groszek, sól, pieprz oraz 3 ugotowane jajka.
  6. Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!
    Umieść krem na ostudzonych babeczkach i posyp je dodatkowo żółtkiem. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać! Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców

zamknij