Składniki
|
Sposób przygotowania
W misce połącz ze sobą posiekany koperek, serek śmietankowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Podziel chleb na mniejsze kawałki. Odetnij skórkę z każdej strony.
Ułóż obok siebie 4 kromki chleba (tworząc kwadrat). Następnie rozprowadź serową mieszankę, dodaj plastry szynki i stwórz kolejną warstwę z chleba. Na wierzchu rozprowadź ponownie ser śmietankowy z dodatkami i dodaj ugotowane jajko.
Czas na świeży szpinak, kolejną warstwę z chleba, serek śmietankowy, plastry żółtego sera, zieloną sałatę i ostatnią warstwę z chleba.
Rozprowadź serową mieszankę na wierzchu i po bokach tortu.
W robocie kuchennym potnij ogórka i rzodkiewki. Boki tortu udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Na wierzchu zrób dekoracje z ogórka i rzodkiewki.
I gotowe! Wiosenny tort z kanapek można dzielić na mniejsze części 😉
|