wiśniowa chmurka
Kategorie PrzepisySłodkości

Wiśniowa chmurka

Wiśniowa chmurka to idealne ciasto na każdą okazję. Co więcej, fajnie się prezentuje, więc może spokojnie zstąpić tradycyjny tort urodzinowy. Co o tym myślisz?

Cały instruktaż jak przygotować bezę znajdziesz tutaj.

Zobacz także: Babeczki z ciasta francuskiego z owocami

Wiśniowa chmurka8-9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wiśniowa chmurka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Kruche ciasto
Wiśniowa wkładka
Serowa warstwa
Beza

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kruchego ciasta. W tym celu połącz: mąkę, jajko, żółtko, schłodzone masło, cukier puder i proszek do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania kruchego ciasta. W tym celu połącz: mąkę, jajko, żółtko, schłodzone masło, cukier puder i proszek do pieczenia.
  2. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i nakłuj widelcem. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przełóż ciasto do formy do pieczenia i nakłuj widelcem. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. Rozpuść galaretki wiśniowe we wrzątku. Do mieszanki dodaj wiśnie.
    Rozpuść galaretki wiśniowe we wrzątku. Do mieszanki dodaj wiśnie.
  4. Na przestudzonym spodzie rozprowadź mieszankę z wiśniami. Następnie wstaw do lodówki do stężenia.
    Na przestudzonym spodzie rozprowadź mieszankę z wiśniami. Następnie wstaw do lodówki do stężenia.
  5. W międzyczasie przygotuj mieszankę serową. Zmiksuj śmietankę, serek mascarpone oraz rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę krystaliczną. Stwórz kolejną warstwę na cieście i ponownie wstaw do lodówki.
    W międzyczasie przygotuj mieszankę serową. Zmiksuj śmietankę, serek mascarpone oraz rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę krystaliczną. Stwórz kolejną warstwę na cieście i ponownie wstaw do lodówki.
  6. I w końcu czas na bezę. Piecz ją przez 70 minut (początkowa temp. 140 stopni, zmniejsz od razu do 120 stopni Celsjusza).
    I w końcu czas na bezę. Piecz ją przez 70 minut (początkowa temp. 140 stopni, zmniejsz od razu do 120 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Wiśniowa chmurka

Była malinowa chmurka, czas więc na jej siostrę z wiśnią w roli głównej ❤️😘PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/274150

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 10 marca 2020