Wołowe paluchy na patyku

Oto kolejna ciekawa inspiracja, która na stałe zagości w Waszym menu. Same Pyszności! ❤??
Składniki:
Porcje- 500 g wołowina
- 2 szt. jajka
- 1/3 szkl. pietruszka posiekana
- 2 szt. papryczki chilli posiekane drobno
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- kilka kawałków ser żółty
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą wołowinę, jajka, pietruszkę, papryczki chilli, sól, pieprz oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki stwórz mięsne paluchy na patyku (jak na zdjęciu poniżej). Nie zapomnij aby w środku ukryć kawałek żółtego sera.
- Smaż na patelni przez 15 minut.
- Gotowe!
Komentarze