Wołowe pulpety zapiekane z ziemniakami

Oto pomysł na ciekawy i pyszny zarazem obiad, który z pewnością skradnie Wasze serca ❤️ Tego nie możecie przegapić ?

Wołowe pulpety zapiekane z ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wołowe pulpety zapiekane z ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mięso wołowe, cebulę, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz paprykę. Następnie stwórz z powstałej mieszanki małe kulki.
    W misce połącz ze sobą: mięso wołowe, cebulę, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz paprykę. Następnie stwórz z powstałej mieszanki małe kulki.
  2. W naczyniu żaroodpornym ułóż plastry ugotowanych ziemniaków.
    W naczyniu żaroodpornym ułóż plastry ugotowanych ziemniaków.
  3. Na nich ułóż mięsne kule i włóż pomiędzy powstałe szpary kolejne plastry ziemniaków.
    Na nich ułóż mięsne kule i włóż pomiędzy powstałe szpary kolejne plastry ziemniaków.
  4. Na wierzchu rozprowadź sos beszamelowy.
    Na wierzchu rozprowadź sos beszamelowy.
  5. Następnie posyp całość mozzarellą i wstaw do piekarnika na 30 minut (190 stopni Celsjusza).
    Następnie posyp całość mozzarellą i wstaw do piekarnika na 30 minut (190 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe!
    Gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×