PrzepisDania główneWołowe pulpety zapiekane z ziemniakami

Wołowe pulpety zapiekane z ziemniakami

Wołowe pulpety zapiekane z ziemniakami
Pyszności
14.05.2018 17:00, aktualizacja: 15.05.2018 09:21

Oto pomysł na ciekawy i pyszny zarazem obiad, który z pewnością skradnie Wasze serca ❤️ Tego nie możecie przegapić ?

Składniki:

  1. 500 g mięso wołowe mielone
  2. 1 szt. cebula posiekana
  3. 5 łyżek natka pietruszki posiekana drobno
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 2 łyżeczki papryka
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 4-5 szt. ziemniaki ugotowane i podzielone na plastry
  8. 150-200 ml sos beszamelowy
  9. 1/3 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso wołowe, cebulę, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz paprykę. Następnie stwórz z powstałej mieszanki małe kulki.

Obraz

2. W naczyniu żaroodpornym ułóż plastry ugotowanych ziemniaków.

Obraz

3. Na nich ułóż mięsne kule i włóż pomiędzy powstałe szpary kolejne plastry ziemniaków.

Obraz

4. Na wierzchu rozprowadź sos beszamelowy.

Obraz

5. Następnie posyp całość mozzarellą i wstaw do piekarnika na 30 minut (190 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także