Wrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wrapa faszerowanego nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką.
Składniki:
Porcje- 1 szt. pierś z kurczaka upieczona i przyprawiona
- natka pietruszki posiekana
- 1 szt. awokado pokrojone w kostkę
- 150 g serek śmietankowy
- placki tortilla
- 1/2 szklanki ser żółty starty
Sposób przygotowania:
- W misce dobrze wymieszaj ze sobą kurczaka, pietruszkę, awokado i serek śmietankowy.
- Do każdego placka tortilli nałóż starty żółty ser i przygotowany wcześniej farsz.
- Każdą tortillę zawiń w wrapa.
- Rozgrzej patelnię a następnie włóż na nią wrapy. Smaż z dwóch stron przez ok 5-7 minut.
- Po 5-7 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż wrapy na talerz.
- Smacznego!
Komentarze