PrzepisDania główneWrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką
Wrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką
Pyszności
11.03.2017 17:10, aktualizacja: 31.05.2017 15:44Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wrapa faszerowanego nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką.
Składniki:
- 1 szt. pierś z kurczaka upieczona i przyprawiona
- natka pietruszki posiekana
- 1 szt. awokado pokrojone w kostkę
- 150 g serek śmietankowy
- placki tortilla
- 1/2 szklanki ser żółty starty
Sposób przygotowania:
1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą kurczaka, pietruszkę, awokado i serek śmietankowy.
2. Do każdego placka tortilli nałóż starty żółty ser i przygotowany wcześniej farsz.
3. Każdą tortillę zawiń w wrapa.
4. Rozgrzej patelnię a następnie włóż na nią wrapy. Smaż z dwóch stron przez ok 5-7 minut.
5. Po 5-7 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż wrapy na talerz.
6. Smacznego!