PrzepisDania główneWrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką

Wrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką

Wrap faszerowany nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką
Pyszności
11.03.2017 17:10, aktualizacja: 31.05.2017 15:44

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wrapa faszerowanego nadzieniem śmietanowo-serowym z kurczakiem, awokado i pietruszką.

Składniki:

  1. 1 szt. pierś z kurczaka upieczona i przyprawiona
  2. natka pietruszki posiekana
  3. 1 szt. awokado pokrojone w kostkę
  4. 150 g serek śmietankowy
  5. placki tortilla
  6. 1/2 szklanki ser żółty starty
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą kurczaka, pietruszkę, awokado i serek śmietankowy.

Obraz

2. Do każdego placka tortilli nałóż starty żółty ser i przygotowany wcześniej farsz.

Obraz

3. Każdą tortillę zawiń w wrapa.

Obraz

4. Rozgrzej patelnię a następnie włóż na nią wrapy. Smaż z dwóch stron przez ok 5-7 minut.

Obraz

5. Po 5-7 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż wrapy na talerz.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także