Zakręcona krowa, czyli wołowa rolada

Tym razem przychodzimy z przepisem na pyszną roladę, w której dominuje mięso ? Jeśli lubicie takie połączenia, ten przepis powstał właśnie dla Was ❤️
Składniki:
Porcje- 1,5 kg mięso wołowe mielone
- 40 g bułka tarta
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżki papryka słodka
- 1/2 łyżki pieprz
- 2 łyżki musztarda
- 2 opakowania boczek w plastarch
- 6 plastrów szynka
- 15 plastrów żółty ser
- 60 g szpinak
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mięso wołowe, bułkę tartą, sól, słodką paprykę, pieprz oraz musztardę. Dokładnie wymieszaj.
- Na papierze do pieczenia ułóż dwa rzędy z boczku w plastrach. Na wierzchu stwórz kolejną warstwę z mieszanki z mięsem wołowym.
- Następnie ułóż plastry żółtego sera oraz szpinak.
- Zwiń w rulon i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze