Zakręcona zapiekanka warzywna

Zakręcona zapiekanka warzywna to nasz najnowszy hit. Kiedy ją serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Sos do naszego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Jabłkowe bułeczki

Zakręcona zapiekanka warzywna9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zakręcona zapiekanka warzywna
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Składniki na sos
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od umieszczenia w formie do pieczenia: papryki, pomidorów, cebuli, czosnku i rozmarynu. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek, soli oraz pieprzu. Tak przygotowane warzywa wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Cały proces rozpocznij od umieszczenia w formie do pieczenia: papryki, pomidorów, cebuli, czosnku i rozmarynu. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek, soli oraz pieprzu. Tak przygotowane warzywa wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie podziel w cienkie plastry pomidora, żółtą i zieloną cukinię oraz bakłażan.
    W międzyczasie podziel w cienkie plastry pomidora, żółtą i zieloną cukinię oraz bakłażan.
  3. Połącz upieczone warzywa w blenderze.
    Połącz upieczone warzywa w blenderze.
  4. Następnie przelej mieszankę do formy do pieczenia.
    Następnie przelej mieszankę do formy do pieczenia.
  5. Teraz ułóż dookoła kolorowe warzywa. Na wierzchu rozprowadź oliwę, sól oraz gałązki rozmarynu. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Teraz ułóż dookoła kolorowe warzywa. Na wierzchu rozprowadź oliwę, sól oraz gałązki rozmarynu. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×