Nasze ciasto czekoladowe tym razem przybrało formę zakręconego wypieku, które totalnie zawróciło nam w głowach. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Ciasto marchewkowe z orzechami
Składniki:
Porcje Podstawowe składniki
- 280 g mąka przesiana
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki sól
- 6 szt. jajka
- 200 g masło miękkie
- 1 szkl. cukier
- 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
Biała mieszanka
- 40 g masło miękkie
- 200 g serek śmietankowy
- 300 g cukier puder
Sposób przygotowania:
- W misce zmiksuj ze sobą miękkie masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo jajka.
- Następnie dodaj mąkę i sodę oczyszczoną.
- Nie zapomnij dodać również 4 łyżek kakao.
- Mieszankę czekoladową przełóż do formy silikonowej. Piecz ją przez 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W tym czasie przygotuj drugą mieszankę. Połącz miękkie masło, serek śmietankowy i cukier puder.
- Udekoruj ciasto przy pomocy białej mieszanki. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy.
- Smacznego!
Zakręcone ciasto czekoladoweZakręcone ciasto czekoladowe nie tylko świetnie się prezentuje, ale i obłędnie smakuje 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/270556
Publiée par Słodkości sur Samedi 26 octobre 2019