Kategorie PrzepisySłodkości

Zakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach

Nasze ciasto czekoladowe tym razem przybrało formę zakręconego wypieku, które totalnie zawróciło nam w głowach. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Ciasto marchewkowe z orzechami

Zakręcone ciasto czekoladowe 10-12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zakręcone ciasto czekoladowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Biała mieszanka

Sposób przygotowania:

  1. W misce zmiksuj ze sobą miękkie masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo jajka.
    W misce zmiksuj ze sobą miękkie masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo jajka.
  2. Następnie dodaj mąkę i sodę oczyszczoną.
    Następnie dodaj mąkę i sodę oczyszczoną.
  3. Nie zapomnij dodać również 4 łyżek kakao.
    Nie zapomnij dodać również 4 łyżek kakao.
  4. Mieszankę czekoladową przełóż do formy silikonowej. Piecz ją przez 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Mieszankę czekoladową przełóż do formy silikonowej. Piecz ją przez 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W tym czasie przygotuj drugą mieszankę. Połącz miękkie masło, serek śmietankowy i cukier puder.
    W tym czasie przygotuj drugą mieszankę. Połącz miękkie masło, serek śmietankowy i cukier puder.
  6. Udekoruj ciasto przy pomocy białej mieszanki. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy.
    Udekoruj ciasto przy pomocy białej mieszanki. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Zakręcone ciasto czekoladowe

Zakręcone ciasto czekoladowe nie tylko świetnie się prezentuje, ale i obłędnie smakuje 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/270556

Publiée par Słodkości sur Samedi 26 octobre 2019