PrzepisZakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach

Zakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach

Zakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach
Pyszności
29.11.2019 12:00, aktualizacja: 05.12.2019 07:46

Nasze ciasto czekoladowe tym razem przybrało formę zakręconego wypieku, które totalnie zawróciło nam w głowach. Po prostu palce lizać!

Składniki:

Biała mieszanka

  1. 300 g cukier puder
  2. 40 g masło miękkie
  3. 200 g serek śmietankowy

Podstawowe składniki

  1. 280 g mąka przesiana
  2. 4 łyżki kakao
  3. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 6 szt. jajka
  6. 200 g masło miękkie
  7. 1 szkl. cukier
  8. 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W misce zmiksuj ze sobą miękkie masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo jajka.

Obraz

2. Następnie dodaj mąkę i sodę oczyszczoną.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również 4 łyżek kakao.

Ciasto - Pyszności
Ciasto - Pyszności

4. Mieszankę czekoladową przełóż do formy silikonowej. Piecz ją przez 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W tym czasie przygotuj drugą mieszankę. Połącz miękkie masło, serek śmietankowy i cukier puder.

Obraz

6. Udekoruj ciasto przy pomocy białej mieszanki. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także