Zakręcone cynamonki drożdżowe – słodkości

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Ciasto drożdżowe
Masa cynamonowa
Lukier
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą drożdże, ciepłą wodę i cukier (łyżkę). Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. W dużej misce umieść następujące składniki: maślankę, roztopione masło, cukier, jajka, sól i ekstrakt waniliowy.
  3. Dodaj rozczyn i…
  4. …mąkę.
  5. Uformuj ciasto i odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na godzinę.
  6. W międzyczasie przygotuj mieszankę cynamonową, łącząc ze sobą: miękkie masło, cukier trzcinowy i cynamon.
  7. Rozwałkuj ciasto i rozprowadź na nim mieszankę z cynamonem. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
  8. Umieść roladki w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  9. Gotowe roladki polej lukrem. Smacznego!
Zakręcone cynamonki drożdżowe
Zakręcone cynamonki drożdżowe

Nasze drożdżowe cynamonki totalnie zawrócą Wam w głowach 😍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/263566

Opublikowany przez Słodkości Poniedziałek, 2 września 2019