PrzepisPrzekąskiZapiekana bagietka z pysznym bekonowo-serowym farszem. Takie śniadania to ja po prostu kocham!

Zapiekana bagietka z pysznym bekonowo-serowym farszem. Takie śniadania to ja po prostu kocham!

Zapiekana bagietka z pysznym bekonowo-serowym farszem. Takie śniadania to ja po prostu kocham!
Pyszności
26.06.2016 17:39, aktualizacja: 29.05.2017 12:40

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie dzięki niemu, zyskujemy energii na wykonywanie dalszych, codziennych czynności. Jeżeli w twoim menu śniadaniowym, zagościła monotonia i koniecznie chcesz to zmienić, to znajdujesz się w idealnym miejscu.

Już za chwilę pokażę ci jak przyrządzić wspaniałe śniadanie, które jest po prostu przepyszne. Będzie to zapiekana bagietka z bekonowo-serowym farszem. Mmm, na sam widok cieknie mi ślinka.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. bagietka
  2. 5 szt. jajka
  3. 230 ml mleko
  4. 1 pęczek szczypiorek posiekany
  5. 100 g boczek pokrojony
  6. 100 g ser cheddar starty
  7. 100 g ser gouda starty
Sposób przygotowania:
1. Do miski wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj. Następnie dodaj do nich mleko, szczypiorek, boczek, ser cheddar i ser gouda. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
2. Na samej górze bagietki, wytnij z niej długiego prostokąta i wyciągnij go. Powtórz tą samą czynność z drugą bagietką.
3. Za pomocą łyżki, nałóż przygotowany wcześniej farsz do bagietek. Następnie włóż je do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
4. Po 25 minutach wyjmij bagietki z piekarnika. Możesz pokroić je na mniejsze kawałki.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także