Zapiekana bagietka z pysznym bekonowo-serowym farszem. Takie śniadania to ja po prostu kocham!

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie dzięki niemu, zyskujemy energii na wykonywanie dalszych, codziennych czynności. Jeżeli w twoim menu śniadaniowym, zagościła monotonia i koniecznie chcesz to zmienić, to znajdujesz się w idealnym miejscu.



Już za chwilę pokażę ci jak przyrządzić wspaniałe śniadanie, które jest po prostu przepyszne. Będzie to zapiekana bagietka z bekonowo-serowym farszem. Mmm, na sam widok cieknie mi ślinka.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje- 2 szt. bagietka
- 5 szt. jajka
- 230 ml mleko
- 1 pęczek szczypiorek posiekany
- 100 g boczek pokrojony
- 100 g ser cheddar starty
- 100 g ser gouda starty
Sposób przygotowania:
- Do miski wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj. Następnie dodaj do nich mleko, szczypiorek, boczek, ser cheddar i ser gouda. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
- Na samej górze bagietki, wytnij z niej długiego prostokąta i wyciągnij go. Powtórz tą samą czynność z drugą bagietką.
- Za pomocą łyżki, nałóż przygotowany wcześniej farsz do bagietek. Następnie włóż je do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
- Po 25 minutach wyjmij bagietki z piekarnika. Możesz pokroić je na mniejsze kawałki.
- Smacznego!
Komentarze