Zapiekane banany z czekoladą w cieście

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych zapiekanych bananów z czekoladą w cieście kruchym.

Zapiekane banany z czekoladą w cieście
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane banany z czekoladą w cieście
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz banany i odkrój ich końcówki. Każdego banana przekrój na pół.
    Obierz banany i odkrój ich końcówki. Każdego banana przekrój na pół.
  2. Rozwiń kruche ciasto i ponacinaj je tak, jak na zdjęciu poniżej. Dół ciasta nasmaruj nutellą i ułóż kawałki bananów.
    Rozwiń kruche ciasto i ponacinaj je tak, jak na zdjęciu poniżej. Dół ciasta nasmaruj nutellą i ułóż kawałki bananów.
  3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie złóż go w pierścień.
    Zawiń ciasto w rulon, a następnie złóż go w pierścień.
  4. Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem i posyp cynamonem z cukrem. Ułóż krążek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 18 minut.
    Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem i posyp cynamonem z cukrem. Ułóż krążek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 18 minut.
  5. Po 18 minutach wyjmij deser z piekarnika i pokrój go na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz polać go z wierzchu polewą czekoladową.
     Po 18 minutach wyjmij deser z piekarnika i pokrój go na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz polać go z wierzchu polewą czekoladową.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×