PrzepisDeseryZapiekane banany z czekoladą w cieście

Zapiekane banany z czekoladą w cieście

Zapiekane banany z czekoladą w cieście
Pyszności
19.03.2017 23:02, aktualizacja: 31.05.2017 15:40

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych zapiekanych bananów z czekoladą w cieście kruchym.

Składniki:

  1. 3 szt. banan
  2. 350 g kruche ciasto
  3. 100 g Nutella
  4. 1 szt. jajko rozmieszane
  5. cynamon z cukrem pudrem
  6. polewa czekoladowa opcjonalnie
Sposób przygotowania:

1. Obierz banany i odkrój ich końcówki. Każdego banana przekrój na pół.

Obraz

2. Rozwiń kruche ciasto i ponacinaj je tak, jak na zdjęciu poniżej. Dół ciasta nasmaruj nutellą i ułóż kawałki bananów.

Obraz

3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie złóż go w pierścień.

Obraz

4. Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem i posyp cynamonem z cukrem. Ułóż krążek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 18 minut.

Obraz

5. Po 18 minutach wyjmij deser z piekarnika i pokrój go na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz polać go z wierzchu polewą czekoladową.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także