Zapiekane hot dogi z kolorowym sosem

Zapiekane hot dogi z kolorowym sosem to nasz najnowszy hit. Nie dość, że są mega proste w przygotowaniu, to jeszcze genialnie się prezentują. A ich smak jest po prostu wyjątkowy 😉



Nasze hot dogi zapiekliśmy w OVI SMART marki Philips.
Zobacz także: Bułeczki drożdżowe na 4 sposoby
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 6 szt. bułki do hot dogów
- 6 szt. parówki
- 1/3 szkl. masło roztopione
- 1/3 szkl. pietruszka posiekana
- 2 ząbki czosnek
Sos
- 1 puszka mieszanka meksykańska
- 300 ml passata pomidorowa
- 1,5 łyżeczki bazylia
- 1,5 łyżeczki oregano
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżeczka słodka papryka


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania masła czosnkowego, łącząc: roztopione masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
- Teraz przygotuj bułeczki. W tym celu zrób kieszonkę w każdej bułce.
- Umieść bułki w Ovi i posmaruj je masłem czosnkowym. Zapiekaj bułeczki przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie połącz składniki na sos, a mianowicie: mieszankę meksykańską, passatę pomidorową, bazylię, oregano, słodką paprykę, sól i pieprz. Ułóż część sosu na bułeczkach, dodaj parówkę i ponownie sos. Teraz zapiekaj bułeczki jeszcze ok. 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze