PrzepisZapiekane hot dogi z kolorowym sosem

Zapiekane hot dogi z kolorowym sosem

Zapiekane hot dogi z kolorowym sosem
Pyszności
11.08.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 18:00

Zapiekane hot dogi z kolorowym sosem to nasz najnowszy hit. Nie dość, że są mega proste w przygotowaniu, to jeszcze genialnie się prezentują. A ich smak jest po prostu wyjątkowy 😉

Nasze hot dogi zapiekliśmy w OVI SMART marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 6 szt. bułki do hot dogów
  2. 6 szt. parówki
  3. 1/3 szkl. masło roztopione
  4. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  5. 2 ząbki czosnek

Sos

  1. 1 szczypta pieprz
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1 puszka mieszanka meksykańska
  4. 300 ml passata pomidorowa
  5. 1,5 łyżeczki bazylia
  6. 1,5 łyżeczki oregano
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania masła czosnkowego, łącząc: roztopione masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

Obraz

2. Teraz przygotuj bułeczki. W tym celu zrób kieszonkę w każdej bułce.

Obraz

3. Umieść bułki w Ovi i posmaruj je masłem czosnkowym. Zapiekaj bułeczki przez 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie połącz składniki na sos, a mianowicie: mieszankę meksykańską, passatę pomidorową, bazylię, oregano, słodką paprykę, sól i pieprz. Ułóż część sosu na bułeczkach, dodaj parówkę i ponownie sos. Teraz zapiekaj bułeczki jeszcze ok. 10 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także