PrzepisPrzekąskiZapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert

Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert

Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert
Pyszności
03.05.2017 17:39, aktualizacja: 11.07.2018 09:28

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zapiekanych kiełbasek w cieście z rozpływającym się serem camembert.

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. 8 szt. kiełbaski
  3. 250 g ser camembert
  4. szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:

1. Ułóż kiełbaski w ciasto francuskie i zawiń je w nie.

Obraz

2. Każdą zawiniętą kiełbaskę pokrój na ok. 5 mniejszych części.

Obraz

3. Na środku naczynia żaroodpornego połóż ser camembert. Dookoła niego poukładaj kawałki kiełbasek w cieście. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

4. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika. Odkrój górę sera camembert. Jeżeli masz ochotę, posyp go posiekanym szczypiorkiem.

Obraz
5. I gotowe. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także