Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zapiekanych kiełbasek w cieście z rozpływającym się serem camembert.

Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ułóż kiełbaski w ciasto francuskie i zawiń je w nie.
    Ułóż kiełbaski w ciasto francuskie i zawiń je w nie.
  2. Każdą zawiniętą kiełbaskę pokrój na ok. 5 mniejszych części.
    Każdą zawiniętą kiełbaskę pokrój na ok. 5 mniejszych części.
  3. Na środku naczynia żaroodpornego połóż ser camembert. Dookoła niego poukładaj kawałki kiełbasek w cieście. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Na środku naczynia żaroodpornego połóż ser camembert. Dookoła niego poukładaj kawałki kiełbasek w cieście. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika. Odkrój górę sera camembert. Jeżeli masz ochotę, posyp go posiekanym szczypiorkiem.
    Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika. Odkrój górę sera camembert. Jeżeli masz ochotę, posyp go posiekanym szczypiorkiem.
  5. I gotowe. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×