Zapiekane naleśniki z pysznym nadzieniem

Uwielbiamy naleśniki. Zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Dziś postawiliśmy na drugie rozwiązanie i przygotowaliśmy pyszną propozycję, która przypadnie do gustu każdemu, kto choć raz ich skosztuje. Innej opcji po prostu nie ma 🙂
Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula posiekana
- 1 szt. marchewka pokrojona w kostkę
- 500 g mięso mielone
- 1 łyżka oregano
- 400 g sos pomidorowy
- 6 szt. naleśniki
- 1 szkl. sos beszamelowy
- 1/2 szkl. ser żółty
- rukola do dekoracji
- pomidorki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą cebulkę i marchew.
- Dodaj mięso mielone, oreagano i sos pomidorowy.
- Umieść farsz na naleśniku.
- Zwiń go jak na zdjęciu poniżej i ułóż w formie do pieczenia.
- Na naleśnikach rozprowadź sos beszamelowy. Następnie posyp całość żółtym serem.
- Piecz naleśniki w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku przez 25 minut.
- Smacznego!
Komentarze